Topa Institute deelt zijn kennis met de verpakkingsontwerpers van de toekomst

institute workshop

Op dinsdag 22 januari zijn dertig studenten van de Universiteit Twente op bezoek geweest bij Topa Institute, Topa’s erkende testcentrum dat verpakte producten, verpakkingsmaterialen en palletladingen test door het simuleren van alle transportomstandigheden. De studenten hadden vanuit de universiteit de opdracht gekregen om een verpakking te ontwerpen, waarbij zowel de uitstraling als de transportweg in het ontwikkelproces werden meegenomen.

Om de studenten daarin bij te staan en om onze kennis te delen met de verpakkingsontwerpers van de toekomst, heeft Topa Institute een college gegeven op de Universiteit Twente. Hierin legden wij uit met welke invloeden van transport zij in het verpakkingsontwerp rekening moesten houden. Daarnaast vertelden wij welke mogelijkheden, maar vooral ook onmogelijkheden, er bij de productie van een verpakking zijn.

De door de studenten ontworpen verpakkingen zijn vervolgens bij Topa Institute geplot en getest op verschillende mechanische belastingen. Hierdoor werd direct duidelijk of de verpakkingen de tests konden doorstaan. Daarnaast werden de studenten uitgedaagd om met minimale middelen een ei tegen een val van vier meter hoogte te beschermen. Voor de studenten een zeer leerzame dag! Wij hopen ze in de toekomst nog eens van dienst te kunnen zijn.

Wilt u ook van onze kennis gebruikmaken? Neem dan contact met ons op via info@topainstitute.com of lees meer over onze testmogelijkheden.

institute workshop extra